matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Aga :
dx
∫
sin
2
xcos
2
x
7 mar 20:57
Basia:
sin
2
x*cos
2
x = (sinx*cosx)
2
= (
1
2
sin2x)
2
=
1
4
sin
2
2x
4
J = ∫
dx
sin
2
2x
1
2
(ctg2x)' = −
*2 = −
sin
2
2x
sin
2
2x
no to teraz pomyśl
8 mar 06:00