matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie, trygonometria
Kasiaszek:
Rozwiąż równanie: sin4x=cos2x
7 mar 20:10
tysia :
sin2x=2*sinx*cosx t=2x sin2t=cost 2*sint*cost=cost /:cost 2*sint=1 sint=
1
2
i wrocic do zmiennej
7 mar 20:30