matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:D
Bobek ^^:
Rozwiązanie
b) (
a
2
)
2
+ b
2
= h
2
(
6
2
) + 5
2
= h
2
36
4
+ 25=h
2
9+25= h
2
h
2
= 34 h=
√
34
h= 5
2
3
c) Ppb = 3 *
1
2
ah Ppb = 3 *
1
2
6* 5
2
3
Ppb= 3*3*5
2
3
= 45
2
3
7 mar 20:03
gab:
he.....
7 mar 20:04