Proszę o pilną pomoc w rozwiązaniu
kora: Witam potrzebuję pomocy w zadaniach
ZAD 1
Rozwiąż równania i nie równości : a) x2−25=0 b) x2 −5X+6=0 c
) x2+8x+15>0
ZAD 2
wzór funkcji y=x2 −6x+8 zapisz w postaci kanonicznej i iloczynowej (jezeli istnieje)narysuj
wykres tej funkcji
zad 3
Wykonaj dzielenie wielomianów
a)x3=20x2+84x−49):(x+7) b) x5+x3+x2−2X+2):(x3−X+1)
7 mar 19:43
Cozy: Zad 1
a)
x2=25 ⇒ x=−5 lub x=5
b) x1=3 x2=2
7 mar 19:50
kora: ZAD 1 Rozwiąż równania i nie równości : a) x2−25=0 b) x2 −5X+6=0 c ) x2+8x+15>0
ZAD 2 wzór funkcji y=x2 −6x+8 zapisz w postaci kanonicznej i iloczynowej (jezeli
istnieje)narysuj wykres tej funkcji
zad 3 Wykonaj dzielenie wielomianów a)x3=20x2+84x−49):(x+7) b) x5+x3+x2−2x+2):(x3−x+1)
Poprawiłam trochę by jaśniej te zadania wyglądały dziękuję od razu za pomoc
7 mar 20:01
KiedyśMiałemNick: A) x do drugiem = 25
x = − 5
tzn
x = 5
7 mar 20:03
gab: noooo

7 mar 20:04