matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
**
Desperat:
Kto pomoże
Wykaż, że a1 − 2
√
2
, a2=10−7
√
2
, a3=34−24
√
2
tworzą ciąg geometryczny. Oblicz iloraz q tego ciągu..
7 mar 19:24
Pla:
b
2
=a*c Nie napiszę tego kolejny raz. Wysil się troszkę...
7 mar 19:33