matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zespolone liczby
Dead:
Oblicz : Z
4
+1−i
√
3
4
√
−1+i
√
3
|z|=2
1
cos fi=−
2
√
3
sin fi=
2
2
π
3
2
π
3
z
0
=
4
√
2
(cos
)+isin
4
4
7 mar 19:23
Dead:
P{3}
1
z
0
=
4
√
2
(
+i
2
2
7 mar 19:24
Dead:
z
1
=
4
√
2
(−1/2+ip3/2) z
2
=
4
√
2
(p3/2+i1/2) z
3
=
4
√
2
(1/2−ip3/2) sorki za zapis
7 mar 19:26
Dead:
up sprawdzi ktos?
7 mar 19:38