pomox
Mati: Dane jest równanie 2x+x2−3=0. Uzasadnij, że równanie to ma dwa rozwiązania większe od −
\sqrt{3}
7 mar 19:13
Mati: Dane jest równanie 2x+x2−3=0. Uzasadnij, że równanie to ma dwa rozwiązania większe od
− pierwiastek z 3
7 mar 19:14
Mati: Dane jest równanie 2x+x2−3=0. Uzasadnij, że równanie to ma dwa rozwiązania większe od
minus pierwiatek z 3
7 mar 19:14
Tragos: ja bym to zrobił graficznie, choć może jest inny sposó
2x = −x2 + 3
i teraz narysować w jednym układzie
f(x) = 2x
g(x) = −x2 + 3
a potem wyłapać pkt wspólne obu wykresów
7 mar 19:20
Mati: no zrobiłem tak
7 mar 19:29
Mati: ale jaki jest inny sposób bo graficzny to taki trochę prymitywny
7 mar 19:29
Mati: jaki jest ten inny spoób
7 mar 19:32
7 mar 19:54
7 mar 19:55