matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ekstrema funkcji dwóch zmiennych
Paula:
WYznaczyć ekstrema f(x,y)=x
4
+y
4
−2x
2
+4xy−2y
2
pochodne wyliczyłąm po x=4x
3
−4x+4y po y =4y
3
7 mar 18:30
Paula:
jak zrobie układ równań to nie dam rade wyznaczyc x i y pomoze ktoś
7 mar 18:34