logarytmy
slawkoo: log2 27 / log2 18 − 1
potęga to index dolny
/ to linia ułamkowa
7 mar 17:57
7 mar 17:59
slawkoo: tak dokładnie

jak mozesz to napisz jak zrobiłes kreske

i rozwiązac

dzieki
7 mar 18:01
Monika: hmm dzisiaj mialam taki sam przykład na poprawie
7 mar 18:01
slawkoo: i jak Ci poszło?

co sie z ta 1 robi?
7 mar 18:04
Tragos: obok tego okienka co piszesz posty masz po lewej link: Kliknij po więcej przykładów
| log227 | | log227 | | log227 | |
| = |
| = |
| = log927 = |
| log218 − 1 | | log218 − log22 | | log29 | |
| | 1 | | 3 | |
log933 = 3log93 = 3log323 = |
| *3log33 = |
| |
| | 2 | | 2 | |
7 mar 18:05
slawkoo: log
9 27 =
do tego momentu doszedłem sam

dzieki
7 mar 18:08
slawkoo:
to sie równa 5
7 mar 18:12
Tragos: tak
7 mar 18:13
slawkoo: dzieki
7 mar 18:13
slawkoo: log36 = 2log6 − log1
prawda?
7 mar 18:27
Tragos: tak

log1 = 0
7 mar 18:30
fgfg: log7(72+73)=
8 lis 16:20