POMOCY
POMOCY : 1.Najmniejsza wartością funkcji f(x) x2−4x+3 dla x∊<−1,1>
2. Dane są wielomiany W(x) =x3−5x2+3 R(x) = 3x3−4x2 oblicz W(2)−3R(x)
7 mar 17:14
Tragos: 1. oblicz xw, jeśli ∊ <−1, 1> to oblicz yw
oraz oblicz f(−1) i f(1)
7 mar 17:15
POMOCY : a jak to 2 zadanie ?
7 mar 17:45
POMOCY : do tego pierwszego sa odp
a) 0
b)−1
c)1
d) 2
mi wyszło że odp a dobrze ?
7 mar 17:46
Tragos: tam jest W(2) − 3R(x)? w R(x) − raczej coś powinno być zamiast x

W(2) = 2
3 − 5*2
2 + 3 = .........
W(2) − 3R(?) = W(2) − 3(3x
3 − 4x
2) = ..........
7 mar 17:48
Tragos: jeśli chodzi o 1 to tak, odp. a) 0 jest prawidłowa
7 mar 17:50
POMOCY : w drugim zadaniu to tak ma być jak napisałam
7 mar 17:55
Tragos: W(2) = 23 − 5*22 + 3 = 8 − 20 + 3 = −9
W(2) − 3R(x) = −9 − 3(3x3 − 4x2) = −9 − 9x3 + 12x2 = −9x3 + 12x2 − 9
7 mar 17:58