matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
PtR:
Rozwiąż równanie 2x
3
− 18x = 0
7 mar 16:44
ICSP:
x = 0 x = 3 x = −3
7 mar 16:45
PtR:
spoko ale mi trzeba działanie całe
7 mar 16:46
ICSP:
2x
3
− 18x = 2x(x
2
− 9) = 2x(x−3)(x+3) 2x(x−3)(x+3) = 0 ⇔ x = 0 v x = 3 v x = −3
7 mar 16:56