matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
combi:
przedstaw wyrazenie: (2x+3y)*(2x−3y)−(2x−3y)
2
w najprostszej postaci, a nastepnie oblicz jego wartosc dla x=
√
2
oraz y=
√
8
7 mar 16:25
ICSP:
4x
2
− 9y
2
− 4x
2
+ 12xy − 9y
2
= −18y
2
+ 12xy
7 mar 16:27