p
Aga: f(x)=−x2+5x−4
a) wyznacz zbiór wartości funkcji
7 mar 16:07
Aga:
7 mar 16:11
ICSP: policz yw
zbiór wartości to będzie:
(−∞;yw>
7 mar 16:12
Qas: Δ=25−4*(−1)*(−4) = 25−16=9
ramiona skierowane do dołu.
7 mar 16:17
ICSP: | | 9 | |
Zw : y ∊ < |
| ; − ∞>   Dawno nie widziałem takiego zapisu  Nie wiem czy to jest nawet |
| | 4 | |
poprawne bo mi się zdaje zę nie:
Poprawny zapis:
a < 0 wtedy ramiona są skierowane do góry nie do dołu.
7 mar 16:21
ICSP: Nie ramiona rzeczywiście do dołu.
7 mar 16:21
Qas: ICSP − masz absolutnie rację

Nie popatrzyłem, że to jakoś dziwnie wygląda

Mój błąd

Tak głupi, że aż śmieszny
7 mar 17:06