matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cxc
Hania:
√
624
?
7 mar 16:02
dero2005:
4
√
39
7 mar 18:52
AS:
Skorzystać z wzoru przybliżonego
b
√
A
=
√
a
2
− b
= a −
2*a
1
√
624
=
√
25
2
− 1
≈ 25 −
= 24.98
2*25
Wartość dokładna: 24.97999
7 mar 19:54