luna
kama: Niech f oznacza funkcję, której dziedziną jest zbiór liczb rzeczywistych dodatnich i która
każdej liczbie przyporządkowuje zaokrąglenie tej liczby do dziesiątek.
a) podaj wartości: f(9), f(3), f(0,25), f(12), f(127), f(10√3)
b) podaj przykłady kilku argumentów, dla których funkcja f przyjmuje wartość 100
c) dla jakich argumentów wartość funkcji f jest równa argumentowi?
e) funkcja f ma nieskończenie wiele miejsc zerowych. Zapisz zbiór miejsc zerowych tej funkcji.
Proszę o sprawdzenie
a)f(9)=90 f(3)=30 f(12)=12 f(10√3)=18
c) f(12)
mam tylko tyle nie wiem jak to się robi
7 mar 16:01
luna:
7 mar 16:02
ala: ja też tego nie umiem więc ci nie pomogę sorry
7 mar 16:04