Filip: Wiedząc ze a=log32 wyraz za pomoca liczby a wyrazenie log310
7 mar 14:35
ICSP: a = log3 2
wyrażanie log3 10?
7 mar 14:47
Filip: sorki mialo byc : log318
7 mar 14:54
ICSP: wyrażenie to log3 18?
7 mar 14:54
ICSP: log3 18 = log3 9 * 2 = log3 9 + log3 2 = 2 + a
7 mar 14:55
ICSP: Dziwne ci troszkę te cyferki wychodzą w tych logarytmach.
7 mar 14:56
Filip: kurcze sorki pierwszy logarytm a=log23
7 mar 14:58
ICSP: a = log
2 3
wyrażenie to log
3 18
7 mar 14:59
Filip: tak. Teraz jest poprawnie napisane.
7 mar 15:02
ICSP: | | log2 2 | | 1 | |
log3 18 = log3 9 + log3 2 = 2 + |
| = 2 + |
| |
| | log2 3 | | a | |
7 mar 15:03
Filip: Dzieki Wielkie
7 mar 15:05