Podaj równanie prostej prostopadłej
Antek: 1.Prosta k ma postać 2x−3y+6=0.Podaj równanie prostej prostopadłej do prostej k i przechodzącej
przez punkt A=(−2,4)
7 mar 14:15
zad: y=−32x+2 podstaw punkt
7 mar 14:18
zad: +b nie 2
7 mar 14:18
Antek: a jak to wyliczyłeś?
w odpowiedz jest że prawidłowo powinno być: y=−32x+1
7 mar 14:45
zad: nom i dobrze
7 mar 14:45
zad: jak podsatwisz punkt to wyjdzieb= 1 w czym problem?
7 mar 14:46
Antek: Do tego wzoru y=− 32x+b zamiast y daje 4 tak?
7 mar 14:49
zad: tak
7 mar 14:53
Antek: 4= −32x+b
−b= −32x−4
niewiem czy dobrze?
i co dalej?
7 mar 14:56
TOmek: −3x−2y+C=0
podstawiasz A=(−2,4)
i masz C
7 mar 15:25