matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzielenie
nat:
jak podzielić?
√
3
−5
m=
√
3
−1
2−
√
2
m=
2−
√
2
Wydaje się proste, ale nagle nie pamiętam.
7 mar 08:52
Kasiaszek:
√
3
−5
√
3
+1
3+
√
3
−5
√
3
−5
−4
√
3
−2
m=
*
=
=
= −2
√
3
−1
√
3
−1
√
3
+1
3−1
2
7 mar 09:28
magda:
to nie dzielenie tylko usuwanie niewymierności z mianownika
7 mar 10:15