matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Paweł:
wiedzac ze sin α−cos α = 1/3 oblicz: sin α * cosα sin α+ cos α
6 mar 22:47
ICSP:
(sinα − cosα)
2
= 1 − 2sinαcosα
1
= 1 − 2sinαcosα
9
6 mar 22:48
Eta:
6 mar 23:04