matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Ana:
tangens kata stego alfa jest rowny p. wykaz ze (cos alfa)
−4
=p
4
+2p
2
+1.
6 mar 21:39
Ana:
pomoze ktos ?
6 mar 21:52
;):
wzorek moze sie nie ktorym przydac
1
cosα=
√
1+tg
2
α
1
cos
2
α=
1+p
2
cos
2
α=(p
2
+1)
−
cos
4
α=(p
2
+1)
−2
cos
−4
α=p
4
+2p
2
+1
6 mar 22:03