Wykaż, że funkcja określonapodanym wzorem jest parzysta.
mira: Wykaż, że funkcja określonapodanym wzorem jest parzysta.
a) f(x)=3[x]+512 []−wartość bezwględna
b) f(x)=3x32x[x]/x
c) f(x) =√3x2+5+3
6 mar 21:33
mira:
6 mar 22:18
mira: Wykaż, że funkcja określonapodanym wzorem jest parzysta.
mira: Wykaż, że funkcja określonapodanym wzorem jest parzysta.
a) f(x)=3[x]+512 []−wartość bezwględna
b) f(x)=3x32x[x]/x
c) f(x) =√3x2+5+3
6 mar 22:18
Jack:
podstaw za "x" jakąś liczbę a>0, potem a<0 i zobacz, że wyjdzie to samo. W pośrednim kroku
skorzystaj z definicji modułu.
6 mar 23:46