Wyznaczanie współczynnika
krk3000: Proste k: 3x−6y+6=0 i l: y=ax+b są prostopadłe wyznacz współczynnik a
6 mar 20:26
krk3000: Proszę o szybką pomoc z góry Dziękuję
6 mar 20:38
Eta:
Jak szybko? .... to szybko

a= −2
6 mar 20:42
krk3000: heh no tak szybko ale mogła byś pokazać obliczenia bo że wyjdzie −2 to akurat wiem tylko trzeba
to jeszcze udowodnić
6 mar 20:44
Eta:
k: 6y= 3x +6 /: 6
| | 1 | |
k prostopadła do l to: a1*a= −1 => |
| *a= −1 => a= −2
|
| | 2 | |
6 mar 20:49
krk3000: Dziękuję

I czekam na odp w następnym temacie zadedykowanym specjalnie dla Ciebie
6 mar 20:52