matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc x?
Justy:
x
3
−3x
2
+2=0
6 mar 20:15
Basia:
https://matematykaszkolna.pl/forum/83561.html
6 mar 20:16
M4ciek:
x
3
− 3x
2
+ 2 = 0 W(1) = 0 (x
2
− 2x − 2) * (x − 1) = 0 Δ = 4 − 4*1*(−2) = 12
√
Δ
= 2
√
3
x
1
= 1 −
√
3
v x
2
= 1 +
√
3
v x = 1
6 mar 20:19
Justy:
dziekuje
6 mar 20:20