Prostopadloscian
Dude: Prostopadłościan ma wymiary : 4 cm, 0,3d m, 0,05 m. Oblicz:
a) Objętość <w litrach>
Co do tego zadania to wiem ze wzór na objętość to v=a*b*c i po zamianie tych jednostek i
wyliczeniu ze wzoru wyszło mi 60 ale nie jestem pewna ze to jest dobrze..
10 lut 20:55
Dude: Ej pomóżcie...
10 lut 21:00
Eta:
1 litr = 1dm3 zamień 4cm= 0,4dm 0,05m = 0,5dm
czyli a= 0,4 dm b= 0,3 dm c= 0,5 dm
podstaw do V= a*b*c i tyle litrów otrzymasz
ile będzie dm3
10 lut 21:04
Dude: Dziękuję baardzo
10 lut 21:09
Eta: 
ok
10 lut 21:29
Niezniszczalny:

heja
28 maj 15:49
spam: Lol
10 lis 13:11