Banalne zadanie nie dla mnie :/
Potrzebująca:

Witam chciałabym aby ktoś mi wytłumaczył te zadanie ponieważ kompletnie go nie rozumiem
Jego treść to Czworokąt ABCD i EFGH są podobne.
Podaj długości x,y,z66
6 mar 18:10
ICSP: mi tutaj skali brakuje lub tez innego punktu z którego można by ja policzyć.
6 mar 18:11
Potrzebująca: między a i d jest jak coś 15
6 mar 18:13
ICSP: czyli ten większy jest podobny do mniejszego w skali :
Teraz kolejne. Dobierzasz boki odpowiednio:
| EF | | 4 | | EF | | 4 | |
| = |
| ⇔ |
| = |
| ⇔ 3EF = 3 * 4 * 4 ⇔ EF = 16 |
| AB | | 3 | | 12 | | 3 | |
12 rozbiłem na 3 * 4
Reszta analogicznie
6 mar 18:21
Potrzebująca: dziękuje ślicznie za pomoc
6 mar 18:26
mm:

αβγδπΔΩ
∞≤≥∊⊂∫←→⇒⇔∑≈≠♥
6 mar 19:30