matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo prosze o pomoc. Próbowałam dużo razy ale mi nie wychodzi. :(
Agula:
Rozwiąż układ równań:
x
3y
5z
+
+
= 45
2
4
3
6
5,1x +
y − 4z = 15
5
4z
0,1x − 0,4y +
= 5
5
6 mar 17:15
Agula:
Bardzo Proszę Pomóżcie Mi
6 mar 17:33
Agula:
Proszę Pomóżcie Mi
12 mar 17:36