zad
zad: Z helikoptera wznoszącego się z przyspieszeniem a=1 m/s2 na wysokośćH=450m wypada lampa
naftowa. Znaleźć szybkość końcową i czas spadku na ziemię
chodzi mi tu jak obliczyc ta szykosc koncowa?
6 mar 16:07
zad: Trivial spojrzysz?
6 mar 16:16
zad:
6 mar 16:23
Godzio:
Zrobiłem kilka zadań, ale na 100% nie wiem czy dobrze, zrobię skana i wyśle
6 mar 16:24
zad: ok zobacze w sumie ja mam1.2.3
6 mar 16:27
6 mar 16:30
zad: 1/2(v0+1/2gt2) skad to?
6 mar 16:58
Godzio: Tam powinno być
| 1 | | 1 | | 1 | |
| h = |
| (vo*t + |
| gt2) |
| 2 | | 2 | | 2 | |
6 mar 17:01
zad: czemu tak?
6 mar 17:02
zad: skad vo*t
6 mar 17:05
Godzio: Wiesz co, może na to zadanie nie patrz

Namotałem trochę
6 mar 17:07
zad: ok widze
6 mar 17:09
zad: 3 dobrze
6 mar 17:09
zad: 6 zle
6 mar 17:13