Z helikoptera wznoszącego się z przyspieszeniem a=1 m/s2 na wysokośćH=450m wypa
zad: Z helikoptera wznoszącego się z przyspieszeniem a=1 m/s2 na wysokośćH=450m wypada lampa
naftowa. Znaleźć szybkość końcową i czas spadku na ziemię
6 mar 15:38
zad: 2Cząstka porusza sie ruchem prostoliniowym jednostajnie przyspieszonym z przyspieszeniem a,
następnie ruchem jednostajnym, na koniec spowalniając z opóźnieniem a. Zatrzymuje sie po
czasie
t = T.Średnia prędkość w tym czasie wynosi Vs. Jak długo cząstka poruszała sie jednostajnie,
jeśli
jej prędkośćpoczątkowa była równa zero?
3Szyszka spadająca swobodnie z czubka sosny podczas ostatniej sekundy ruchu
przebyła połowę wysokości drzewa. Jak długo i z jakiej wysokości spadała szyszka
?
6 mar 15:40
zad: ktos podpowie

?
6 mar 15:47