poMOc
Ilak: Sprawdzanie
x
2−6x=7+2y−y
2
|y−1|=x+2
Rozwiąz graficznie układ równań:
1)
x
2−6x=7+2y−y
2
(x−3)
2+(y−1)
2=17
S=(3,1) r=
√17
2).dla y≥1 dla y<1
y=x+3 y=−x−1
3).Poprostu rysuje układ graficzny,zaznaczam okrąg S(3,1) i r=
√17 oraz rysuje dwie funkcje w
przedziałach i znajduje ich przecięcie?
dzięki
Grześ: tak, graficznym rozwiązaniem dowolnego układu są miejsca przecięć.
Czasem nie da się wykonać metody graficznej, bo nie odczytasz dla przykładu
√2.
Nie wiem jakie tu przecięcia wyjdą.

Skoro jest polecenie z graficznym rozwiązaniem, to rozwiązania powinny wyjśc nawet całkowite