:)
Kuba: Czy mając dane współrzędne punktu A = (17,31) i długość odcinka AB = 15 możemy wyznaczyć
współrzędne punktu B = (x,y)?
6 mar 14:20
Kuba: Proszę o pomoc
6 mar 14:52
6 mar 14:54
AS: Generalnie biorąc nie,zawsze zabraknie jednego równania.
Ale w szczególnym przypadku,gdy odcinek AB będzie równoległy
do osi Ox lub osi Oy tu tak.
6 mar 15:02
ICSP: Chyba będzie nieskończenie wiele punktów B tak?
6 mar 15:08
AS: Nie tylko 4.
6 mar 15:11
ICSP: A co jeżeli narysujemy okrąg o promieniu 15 i środku w punkcie A?
6 mar 15:11
AS: Racja,przeoczyłem taki przypadek.
Gratulacje.
6 mar 16:12