trygonometria
Proste zadanko: Oblicz sinα,tgα,ctgα. Jeżeli cosα=−1/4 α∊(π/2,π)
6 mar 13:35
Ajtek: sin
2α+cos
2α=1
Podstawić policzyć sinα, pamiętać należy, że jesteśmy w II ćwiartce układu.
6 mar 13:37
Proste zadanko: mozesz to zrobic bo mam pewna nie jasnosc w tym
6 mar 13:51
Ajtek: sin2α+(−14)2=1
6 mar 13:59
6 mar 14:09
Proste zadanko: eee napewno bo obliczylem i mi troche innaczej wyszlo :<
6 mar 14:21
Ajtek: A jak Tobie wyszło, w tych rozwiązaniach są błędy

.
6 mar 15:28
Proste zadanko: sin2α=√7/8 i tutaj zostalem bo mi z tym troche sie tg i ctg nie ladnie wychodzi
6 mar 15:58
Proste zadanko: sinα bez kwadratu srry
6 mar 15:59