matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
20
dwukropek:
Skoczek wzwyż o masie 90 kg pokonał poprzeczkę umieszczoną na wysokości 125 cm. Jaką prędkość musiał uzyskać w wyniku odbicia się?
6 mar 09:52
dwukropek:
?
6 mar 12:43
dero2005:
mv
2
= mgh
2
v =
√
2gh
=
√
2*10*1,25
=
√
25
= 5 m/s
6 mar 13:09