matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
konfident:
Błagam o pomoc:( To sa przykłady których nie umiem zrobić rozłoż wielomian na czynniki a)W(X)=x
4
−3x
3
+3x
2
−x b)W(X)=3x
3
−x
2
−27x+9 c)W(x)=3x
4
+81x d)w(x)=2x
3
+2x
2
−12x e)W(X)=x
5
+3x
4
−5x
3
−15x
2
+4x+12
6 mar 03:45