yo ! ;)
Niekumata i to bardzo xD : Cześć

Czy to dobrze

?
zad. Największą wartością funkcji f(x) = 4x + (k−4)dla;
Czy to −12 .
po podstawieniu ; 4*4 + k−4 = 0
16 +k−4 = 0
k= −16 + 4 = −12

Z góry dzięki
6 mar 00:44
Jack:
zadanie jest chyba niedokończone...
6 mar 00:50
Niekumata i to bardzo xD : a co trzeba jeszcze zrobić

?
6 mar 00:54
Niekumata i to bardzo xD : bo to zadanie jest na ABCD i mi wyszło A to myślałam, że mi się udało cheh xD
6 mar 00:55
ICSP: J jakoś nie mogę tego zadania zrozumieć.
6 mar 01:01
Jack:
co to jest to "dla"? W jakimś przedziale szukasz max. wartości? Bezsensu to zadanie...
6 mar 01:10
Niekumata i to bardzo xD : tak jest w podręczniku, kombinowałam jak mogłam xD
6 mar 01:12
ICSP: Napisz całe polecenie a nie tylko skróconą cześć. To co dla ciebie może się wydawać nie ważne
dla nas jest znaczące.
6 mar 01:12
Niekumata i to bardzo xD : może jest jakiś błąd, bo spr. przed chwilą jeszcze raz i jest tak tam napisane niestety
6 mar 01:13
ICSP: ale co jest po słowie dla?
6 mar 01:13
Niekumata i to bardzo xD : opuszcze te zadanie, macie racje jakiś błąd jest w nim . I dzięki za pomoc
6 mar 01:16
Niekumata i to bardzo xD : są możliwości
a) k = −12 b) k =4 c) k= 8 d) k=20
6 mar 01:18
ICSP: Obstawiam D
6 mar 01:19
Niekumata i to bardzo xD : dzięki

wogóle te zadanie jakieś z kosmosu

cheh
6 mar 01:22