matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
ROki:
mam problem z pewnym przykładem ! (
3
4
)
x−1
* (
4
3
)
1
x
=
9
16
5 mar 23:24
edyskam:
(3/4)
x
* (3/4)
−
1 * (4/3)
1
/x = 9/16 (4/3)
x
* (4/3)
1
/x = (4/3)
−
1 x+ 1/x = −1
5 mar 23:33
edyskam:
z minusem ten x pierwszy powinien być
5 mar 23:35