matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
paulina:
Odległość środka boku kwadratu o boku długości 6 cm do najdalszego punktu kwadratu wynosi?
5 mar 22:20
dero2005:
x
2
= a
2
+(
a
2
)
2
x
2
= a
2
+
a
2
4
=
5
4
a
2
x =
a
√
5
2
= 3
√
5
5 mar 23:00