Stworzenie równania
Darth Mazut: Witam!
Na początek chciałem zaznaczyć, że nie umieszczam żadnego zadania podręcznikowego, ale pewien
problem, który mnie nurtuje, a którego sam rozwiązać nie umiem:
Otóż chciałbym stworzyć równanie z 3 parametrami: {a,b,c}, i z odpowiednimi założeniami dla
nich:
1) a > b
2) (a − b) ~ 1c (czyli jeśli c rośnie to b także rośnie, ale w ten sposób, że nigdy nie
będzie większe od a, tak jakby taka asymptota się tworzy)
3) Jeśli c = 0 to b = 0
Jeśli by były jakieś niejasności to proszę pytać. Mam nadzieje, że jest to możliwe do wykonania
i że ktoś mi pomoże =).
Najlepiej by było, gdyby równanie zacząć od a − x = ......
gdzie x będzie różnicą między a i b czyli będzie proporcjonalne do c
(tu gdzie pojawia się x prośba taka, żeby nie wprowadzać kolejnego parametru ale najlepiej,
żeby wynikał on z powiązania ze sobą parametrów {a,b,c}
Z góry dzięki.
Pozdrawiam
5 mar 20:29