funkcja wykladnicza
Patrycja22: Błagam o pomoc

! Narysuj wykres funkcji y= 2
x jak to zrobić nie mam bladego pojęcia?
Skąd wziąć wartości

?
5 mar 20:00
5 mar 20:01
kachamacha: x dowolne
np dla x=1 dostajesz y=2 i masz punkt (1,2)
5 mar 20:01
5 mar 20:01
Patrycja22: szukałam... niby skąd mam ten przykład

? Tylko nie rozumiem skąd ta cała tabelka
5 mar 20:05
ICSP: Tabelkę stosujemy przy rysowaniu wykresów funkcji.
5 mar 20:06
Trivial:
f(x) = 2
x
⋮
f(−2) = ...?
f(−1) = ...?
f(0) = 2
0 = 1
f(1) = 2
1 = 2
f(2) = ...?
f(3) = ...?
⋮
f(10) = ...?
⋮
5 mar 20:07