oblicz calkę, co robie zle?!
laura: ∫(1−x/x)2dx= ∫(1/x−x/x)2dx=∫(1/x)2−∫12dx= ∫x−2dx=−1/x + C
5 mar 19:24
MathGym: wszystko
5 mar 19:28
Trivial: | | abc | |
Zapisz w czytelnej postaci. |
| = U {abc}{xyz} (wielkie U, a nie małe).  |
| | xyz | |
5 mar 19:28
laura: | | 1−x | |
∫ |
| 2, to jak mam to rozwiązac?
|
| | x | |
5 mar 19:36
Trivial:
| | 1−x | | 1 | | 1 | | 2 | | 1 | |
∫( |
| )2dx = ∫( |
| −1)2dx = ∫( |
| − |
| +1)dx = − |
| − 2ln|x| + x + c. |
| | x | | x | | x2 | | x | | x | |
5 mar 19:39
laura: dzieki, dopiero zaczynam z calkami, i przepraszam za tak banalny przyklad...
5 mar 19:42