matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę również o zapis obliczenia
Andzia:
1/2 log6 z 4 + log6 z 18=
5 mar 15:48
Ajtek:
1
2
log
6
4+log
6
18=log
6
4
1
2
+log
6
18=log
6
2+log
6
18=log
6
(2*18)=log
6
36=2 Tak to ma chyba być
. 4
1
2
=
√
4
=2
5 mar 16:02