zadanie
Michał: Podstawa graniastoslupa prawidlowego jest trojkat o polu 25 √3 . Powierzchnia boczna wynoci
330.Oblicz obietosc.
5 mar 15:43
Miłosz: 275√33
5 mar 15:49
Michał: hmm potrzebne sa do tego rysunki itp pomozesz?
5 mar 15:51
Michał: obliczenia itp..
5 mar 15:51
Miłosz: graniastosłup prawidłowy trójkątny oznacza że w podstawie trójkąt równoboczny czyli a =10
V=Pp*h szukamy h wiemy że Pb = 330 Pb = (a*h ) *4 podstawiam a czyli h mi wyszło 113
5 mar 16:01
Miłosz: sory Pb= (a*h) * 3
5 mar 16:02