HElpp
Miły miluś: Dach kazdej wierzy w zabytkowej warowni ma ksztalt ostroslupa prawidlowego czworokatnego
o krawedzi podstawy dlugosci 4m i krawedzi bocznej rownej 6m.Litr farby wystarcza na
pomalowanie 7m
2 powierzchni.iLE LITrow farby trzeba kupic ,aby dwukrotnie pomalowac
dach obu wiez..
10 lut 18:23
Miły miluś: może mi ktoś to rozpisac dzialania jutro mam klasowke.

(((
10 lut 18:33
Miły miluś: hej jest tutaj ktośś

? proszę o pomoc
10 lut 18:38
Eta:
Witam !
oblicz Pb ( bo podstaw nie malujemy
pomalowanie dwu jednakowych wież dwukrotnie
to 4*Pb i wartość tego 4Pb podziel przez 7
Pb = 4*PΔ a PΔ= (1/2)* 4* hb
hb oblicz z tw. Pitagorasa hb2= 62 - 22 = 36 - 4 = 32
to hb = 4√2 m √2 ≈1,41
podstaw do wzoróww i oblicz!
10 lut 18:47