matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
kapustka:
x
x
11−x
+
=
x
2
−1
x−1
x+1
5 mar 15:31
tysia :
mnozysz calość przez x
2
−1 i dostajesz x+x(x+1)=(11−x)(x−1)
5 mar 15:33
bart:
x
2
−1=(x−1)(x+1) teraz to lepiej widac
5 mar 15:35