Proszę o wytłumaczenie zadań
Sabina: Witam Serdecznie !
Przed feriami miałam próbną maturę z matematyki. Otrzymalismy wyniki, niestety kilku
zadaniom nnie podołałam, dlatego chciałam prosić o wytłumaczenie kilku z nich :
1). Oblicz W=
√(2−x)2−
√(1−x)2 przy tym zadaniu wiadomo, że skracamy potęge z
pierwiastkiem, ale skąd mam wiedzieć jaka liczbę zawiera X?
Próbowałam rozwiązać :
| | ab+b2 | | ab | | a2b2+ab3 | |
|
| * |
| = |
| = b2 |
| | ab | | ab | | a2b2 | |
| | a+b | |
A poprawna odp to : w= |
| |
| | a | |
Pozdrawiam!