matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wzór funkcji liniowej.
Beata:
Wyznacz wzór funkcji liniowej: a = − 1/3 P = (3,4)
5 mar 14:54
mary:
1
y=−
x+5
3
5 mar 14:58
Beata:
a jak to obliczyć
5 mar 15:07
Beata:
ok już wiem
5 mar 15:09