:)
neti: Liczba log3 27 dzielona na log(√3 na dole) 27 jest równa
a) 1/2
b) 1/6
c) 2
d) −1/2
5 mar 14:45
neti: dziekuje za poprzednie
5 mar 14:45
Miłosz: 2
5 mar 14:54
Ajtek: mi wyszło a czyli 12
5 mar 14:58
Miłosz: tak 1/2 ma być bo 3 dzielimy przez 6 czyli 1/2 ja zrobiłem na odwrót natomiast 6 podzieliłem
przez 3
5 mar 15:02
Ajtek: Ufff, już szukałem błedu u siebie.
Z logarytmami nie miałem doczynienia jakies 10 lat

.
5 mar 15:04
Miłosz: Ja nie lubię logarytmów
5 mar 15:05
neti: a mogłabym prosić o jakieś obliczenia?
5 mar 15:05
Ajtek: Chwila

.
5 mar 15:06
Ajtek: | log327 | | log√327 | | 1 | |
| = |
| * |
| =
|
| log√327 | | log√33 | | log√327 | |
Proszę

.
5 mar 15:12
neti: dziekuje slicznie

mam jeszcze takie jedno

Wszystkich liczb calkowitych spelniajacych nierownosc x
2 jest mniejsze i równe od 10 jest:;
a) 3
b) 6
c) 7
d) 9
5 mar 15:19
dziuba: 6
5 mar 15:21
dziuba: jednak 7. zero pominęłam
5 mar 15:23
neti: jakies uzasadnienie? bo ma wyjsc 7 i nie wiem dlaczego
5 mar 15:23
dziuba: Liczby całkowite których kwadrat jest mniejszy od 10
0; 1; −1; 2;−2; 3; −3
4 będzie już za duża. 42=16>10
5 mar 15:26
neti: aha no tak dziekuje
5 mar 15:28