matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc:)
TINA:
1
Wiadomo, że sin
2
α =
i O
'
< α < 90
'
. Wynika stąd, że
2
A. α = 60
.
B. α = 30
.
C. α = 45
.
D. α < 30
.
5 mar 14:27
Trivial:
α − kąt ostry ⇒ sinα > 0
1
sin
2
α =
2
1
√
2
sinα =
=
√
2
2
α = ?
5 mar 14:29
TINA:
wielkie dzieki
5 mar 14:36