matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jedno z przykładowych zadań maturlanych
Andzia:
Niech A, B ⊂ Ω. Jeśli P(A) =1/3 (to jest w ułamku jak coś), P(B)= 1/2(to jest w ułamku jak coś) i P (A ∩ B) = 1/6(to jest w ułamku jak coś), to P(A∪B)=
NO WŁAŚNIE I ILE
NIE ROZUMIE TEGO:(
5 mar 14:24
Trivial:
P(A∪B) = P(A) + P(B) − P(A∩B)
5 mar 14:28