matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Alexia:
Wiadomo, że tg
2
α = 3 i O stopni < α < 90 stopni . Wynika stąd, że: A. α = 60
.
B. α = 30
.
C. α > 60
.
D α < 30
.
5 mar 14:23
Trivial:
tg
2
α = 3 i α − kąt ostry tgα =
√
3
α = ?
5 mar 14:25
Alexia:
60 stopni dziekuje
5 mar 14:28