pole
Jagna: Dany jest graniastoslup prawidlowy trojkatny ABCDEF o podstawach ABC i DEF i krawedziach
bocznych AD, BE i CF. Oblicz pole trojkata ABF wiedzac, ze /AB/= 1o i /CF/= 11. Narysuj ten
graniastoslup i zaznacz na nim trojkat ABF.
5 mar 12:28
ICSP: Trójkąt ABF jest trójkątem równoramiennym. o pdstawie AB i wysokości h
|AB| = 10
h liczę z twierdzenia pitagorasa.
h = 14
5 mar 12:38
Jagna: a mozesz mi go narysowac i zaznaczyc ten trojkat
5 mar 12:39
ICSP:
5 mar 12:41
Jagna: kurcze ale nie czaje:(
5 mar 13:03
ICSP: czego tu nie czaić. Masz nawet piękny rysunek.
5 mar 13:07
tysia :

A czy nie to z Pitagorasa i potem tamten trójkat?
5 mar 13:16
ICSP:

czerwony − wysokosc podstawy ( trójkata równobocznego)
niebieski wysokosc przekroju
różowy wysokosc graniastosłupa
5 mar 13:19
Jagna: noo to nie wiem jak:(
5 mar 14:01